etiketten lezen the body practice

Etiketten lezen zodat je altijd gezonde keuzes maken!

 

Etiketten leren lezen en begrijpen is tegenwoordig geen overbodige luxe. Zeker niet als je er een gezonde leefstijl op wilt nahouden. Vind jij het lastig om de etiketten in de supermarkt te ontcijferen? Doe jij regelmatig een poging om erachter te komen of een product wel of niet gezond voor je is? Laat mij je daar bij helpen! Met een aantal simpele tips & tricks leer ik jou hoe je etiketten moet lezen en begrijpen en zullen fabrikanten jou niet meer voor de gek houden.

Waarom etiketten leren lezen?

Op een etiket staat ontzettend veel informatie. Bijvoorbeeld de ingrediënten, houdbaarheid, bereidingswijze, aantal calorieën etc. Het is daarom heel handig als je weet hoe je een etiket moet lezen zodat je kan bepalen of een product wel of geen goede keuze voor je is. Het zou ontzettend zonde zijn als jij denkt dat je iets gezonds koopt terwijl dat eigenlijk helemaal niet zo is, toch? Je staat er misschien niet bij stil maar fabrikanten proberen met de etiketten op slinkse wijze jou ervan te overtuigen hun product te kopen. Ze geven ingrediënten andere benamingen. Zo heeft suiker inmiddels heel veel nieuwe namen gekregen waardoor jij het niet meer als suiker herkent. Ook gebruiken ze kreten zoals ‘10% minder vet’ of ‘Geen suikers toegevoegd’. Dit zijn allemaal marketingtrucs om jou over te halen een product te kopen. Ik wil jou helpen om zelf in staat te zijn deze informatie te filteren zodat je gezonde keuzes kan maken.

Dit leer je tijdens de workshop Etiketten lezen voor een gezonde leefstijl

In mijn workshop Etiketten leren lezen voor een gezonde leefstijl gaan we samen etiketten ontleden. Ik geef je handige tips en slimme trucs die je kan toepassen om etiketten beter te begrijpen. Waar moet je bijvoorbeeld opletten bij de voedingswaarde? Wat betekent de volgorde van de ingrediëntenlijst?  Hoe verschilt een light product van een gewoon product? Dit zijn allemaal vragen die ik voor je ga beantwoorden. Uiteraard kun je ook zelf problemen aandragen waar je tegenaan loopt of etiketten meenemen zodat we er samen naar kunnen kijken. Met de handvatten en praktische tips kun jij direct aan de slag.

De workshop duur zo’n 60-75 minuten. Wil je er na de workshop nog even over napraten of heb je nog extra vragen naar aanleiding van de workshop? Dat kan! Tijdens een Skypesessie van 15 minuten kunnen we er over doorpraten en kan ik jouw vragen beantwoorden en je helpen bij zaken waar je tegenaan loopt. De sessie is inbegrepen in de prijs en vrij in te plannen.

Ontvang een handout met nuttige informatie én het Verborgen Suikers lijstje

Na afloop ontvang je een handige handout met nuttige informatie die je er altijd weer even bij kan pakken. Ook krijg je gratis het lijstje Verborgen Suikers die je mee kunt nemen naar de supermarkt zodat je in no time ontdekt of een product suiker bevat.

Kosten van de workshop Etiketten lezen voor een gezonde leefstijl

De kosten voor de workshop bedragen € 95,- voor een individuele sessie. De Skypesessie is in de prijs inbegrepen.

Wil je de workshop met meerdere personen volgen? Dat kan natuurlijk ook! Samen met collega’s, vrienden of familieleden bijvoorbeeld. Je betaalt dan € 25 ,- per persoon en de workshop duurt 90 minuten. Minimaal aantal deelnemers voor een groepsworkshop is vijf. Bij een groepsworkshop komt de Skypesessie te vervallen.

Wil je de workshop inplannen of heb je vragen? Neem dan contact met me op via info@thebodypractice.nl of bel me op 06-12832582. Ik help je graag verder!

Wat anderen vonden van deze workshop

Claudia van Eijndhoven op donderdag 3 augustus 2017

”Vandaag in de mooie praktijk van The Body Practice een hele leerzame workshop over het lezen van etiketten gevolgd. Lisa neemt je in alle rust en met heel veel enthousiasme en deskundigheid mee in de wereld van etiketten. Je leert etiketten lezen, je niet te laten misleiden en je krijgt praktische informatie waarmee je direct aan de slag kan. Na afloop beschik je over handvatten om gezondere keuzes te kunnen maken (en je keuzestress in de supermarkt tot een minimum te beperken).”

Emy op woensdag 6 september.

”Ik heb handige bruikbare tips gekregen van Lisa die ik kan gebruiken in de supermarkt. De workshop Etiketten lezen is een goede opfrisser voor mij geweest.”

Theo & Rola Koppers op maandag 28 augustus.

”Wat een boeiende workshop! De 5 meest voorkomende valkuilen die Lisa behandelt zijn echte eyeopeners en laten zien hoe je als consument voor de gek wordt gehouden zonder dat je er erg hebt. Gelukkig krijg je praktische tips om dit soort valkuilen te voorkomen. Ook weten wij nu beter waar we op moeten letten bij het lezen van verpakkingen.”