Omdat de carrotcake kokos muffins het zo ontzettend goed doen op mijn website deel ik vandaag een nieuw muffinrecept met jullie: ontbijtmuffins!
Muffins zijn makkelijk en een heerlijke verwennerij. Ik ervaar het als een feestje wanneer ik muffins voor het ontbijt kan eten. Dit vind ik toch wel één van de grote voordelen van een gezonde leefstijl! Je kunt bijna overal een gezonde variant van maken en daarom ontbijten met muffins, een ontbijttaart of zelfs een appelflap. Maak van elke maaltijd een feestje! Een gezonde leefstijl betekent absoluut niet dat je saai of eenzijdig hoeft te eten. Wil je inspiratie voor heerlijke en gezonde snacks? Bekijk dan de recepten op mijn website en neem ook even een kijkje bij mijn nieuwste kookworkshop waarbij ik je 3-5 nieuwe recepten leer, tips geef én een receptenboekje.
Ontbijtmuffins
Ingrediënten (6 muffins)
- 150 gram pompoen
- 150 gram havermout
- 80 gram magere kwark
- 10 gram kokosrasp
- 2 rijpe bananen
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 eetlepel kaneel
- Optioneel: 1 eetlepel cacaonibs
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pompoen en kook in 15 minuten beetgaar. Spoel af met koud water om af te laten koelen. Meng de gare pompoen, kwark, bananen en ei in een blender. Meng in een kom het havermout met bakpoeder, gemberpoeder, kaneel en cacaonibs. Voeg de natte ingrediënten toe aan de kom. Vet een muffinvorm in en schenk hier het beslag in. Maak elke muffin af met kokosrasp. Bak de muffins 25 minuten in de oven of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
Lekker met wat vers fruit en kwark!
Bewaartip: bewaar de ontbijtmuffins in een luchtdicht bakje of aluminiumfolie in de koelkast. De muffins blijven 3 tot 4 dagen goed. Invriezen kan ook.