Ben je op zoek naar een gezonde en lekkere snack? Zoek dan niet verder want ik heb het ideale recept voor je: gezonde snackballetjes. Perfect voor in de ochtend, middag of ’s avonds bij de koffie of thee. Deze snackballetjes zijn super makkelijk te maken, je kan er oneindig mee variëren en je kan ze makkelijk in grote hoeveelheden maken. Ideaal dus!

Ik ben zelf regelmatig op zoek naar nieuwe manieren om op een gezonde en lekkere te snacken. Variaties op deze snackballetjes komen regelmatig voorbij en ze stellen me eigenlijk nooit teleur. De basis voor deze snackballetjes is eigenlijk elke keer hetzelfde en door er extra’s aan toe te voegen kun je er telkens een eigen twist aangeven. Ik heb in dit recept gekozen voor een chocolade variant. Ik heb de balletjes door de cacaonibs gerold, maar je kan hier ook pure chocolade (85% cacao) voor geworden. Zin in een andere smaak? Rol de balletjes eens door kokos- en limoenrasp voor een frisse twist of voeg verse aardbeien of frambozen toe voor fruitige balletjes. Zoals ik al zei: aan variatiemogelijkheden geen gebrek!

Een gezonde en lekkere snack: snackballetjes!

Gezonde snackballetjes

Ingrediënten (10 – 12 balletjes)

  • 100 gram havermout
  • 50 gram pitloze dadels
  • 75 ml water
  • 3 eetlepels cacaonibs
  • Snufje kaneel

Zo maak je het

Zet een bakje klaar met de cacaonibs. Kook het water en week hier de dadels 5 tot 10 minuten in. Haal de dadels uit het water en bewaar het water. Prak de dadels met een vork in een kom. Voeg hier het havermout, kaneel en water aan toe. Meng tot een plakkerig en stevig mengsel. Maak 10 tot 12 balletjes met je handen van het beslag. Het aantal balletjes is afhankelijk van hoe groot je de balletjes maakt. Haal de balletjes door de cacaonibs en leg op een bord. Zet de balletjes in de koelkast of vriezer zodat ze wat harder kunnen worden.

Bewaartip: Je kan de balletjes zo’n 3 tot 4 dagen in een luchtdichtbakje bewaren. Ze hoeven niet per se gekoeld te worden. Ze zijn ook geschikt om in te vriezen. Ze blijven zeker drie maanden goed in de vriezer.

Gezonde snackballetjes
Geverifieerd door ExactMetrics