Een heerlijke pompoencake voor elk moment van de dag. Pompoenen zijn weer in overvloed verkrijgbaar in de winkel. En daar ben ik heel blij mee, want ze zijn heerlijk en heel veelzijdig! Verwerk pompoen in een hartig gerecht zoals stoof, soepje of curry. Of in zoete recepten zoals deze pompoencake.
Pompoenen zijn rijk aan vezels waardoor ze lang verzadigen en ze bevatten een grote hoeveelheid aan verschillende vitaminen zoals vitamine E, C en A. Daarnaast heeft de pompoen een lichte zoete smaak wat het zo ideaal maakt voor zowel hartige als zoete gerechten (en voor kinderen die niet van groenten houden 😉 ). Ik vind pompoen een echte topper en zal er nog een aantal weken met veel liefde mee koken. Wil je ook eens een lekker pompoenreceptje proberen? Probeer deze cake dan eens.
Houd je van bakken en koken? Bekijk de e-books in mijn shop dan eens.
Pompoencake
Ingrediënten
- 375 gram pompoen
- 200 gram havermout
- 150 gram magere kwark
- 50 gram tarwezemelen
- 50 gram ongezouten walnoten
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel kokosolie
- 2 eetlepels natuurlijke appelmoes
- 2 eetlepels honing/agave siroop/ahornsiroop
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Indien nodig was en snijd de pompoen in blokjes. Kook de pompoenblokjes in 10 minuten beetgaar. Meng ondertussen het havermout, tarwezemelen en bakpoeder in een kom. Pureer de gare pompoenblokjes in een blender of met een staafmixer. Meng de pompoenpuree in een kom met kwark, ei, kokosolie, appelmoes en honing. Meng de natte ingrediënten met de droge ingrediënten. Bekleed een cakeblik met bakpapier en schep hier het beslag in. Hak de walnoten grof en verdeel over de cake.
Bak de cake in 45 minuten gaar in oven. Houd de cake wel in de gaten en laat eventueel wat langer staan als de cake van binnen nog te nat is. Dit kun je checken door een tandenstoker in de cake te prikken en te kijken of deze er schoon uitkomt.
Snijd de pompoencake in 12 porties. Lekker met een laagje notenpasta als snack of ontbijt.
Bewaartip: je kunt de cake 4 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. De cake is ook geschikt om in te vriezen.