Wissel je middagkoekje of bakje havermout in de ochtend eens af met een plak van deze abrikozencake. Zo hoeft geen enkele maaltijd saai of eenzijdig te worden. Maak van elke maaltijd een feestje!

Ben jij weleens creatief met kwark? Je kunt kwark in zoveel verschillende recepten gebruiken. Van ontbijt tot diner en snack. Met deze abrikozencake kun je ontbijten en snacken. Het voorziet je lichaam van alle benodigde voedingstoffen: goede koolhydraten (havermout), hoogwaardige eiwitten (kwark), gezonde vetten (amandelmeel) en vitamine en mineralen (banaan en abrikoos). Top toch? Wil je nou een stapje verdergaan… Voeg dan een handje spinazie of wat geraspte courgette of wortel toe aan het kwarkmengsel. Als je dit goed mengt in een blender zul je het niet proeven, maar krijg je wel gelijk een portie groente binnen. Ook ideaal om zo groenten in het eten van je kinderen te ‘verstoppen’ ;-).

Abrikozencake voedingsadvies
Abrikozencake

Iedere dag ontbijten met een gezonde taart? Bijvoorbeeld met een  stukje chocoladetaart of pindakaastaart. Het kan met mijn e-book Iedere dag ontbijten met taart. Verkrijgbaar in de shop.

Abrikozencake

Ingrediƫnten (6 porties)

  • 750 gram magere kwark
  • 75 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 rijpe banaan
  • 7 gelatineblaadjes
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel kaneel

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden en week de gelatine in koud water. Meng in een blender of keukenmachine het havermout, amandelmeel, kaneel en honing tot een beslag. Verdeel het beslag in een cakevorm en bak 20 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen. Meng het kwark in een blender met banaan en doe in een kom. Snijd 5 abrikozen in stukjes en voeg toe aan de kwark. Los de gelatine op in een paar eetlepels kwark in een steelpan. Let op: de kwark mag niet koken, het hoeft alleen te verwarmen. Schenk de kwark in de vorm, beleg met abrikozen en laat 1,5 tot 2 uur opstijven in de koelkast.

Snijd de abrikozencake in 6 porties en genieten maar!

Bewaartip: je kunt de cake 4-5 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen raad ik niet aan omdat de kwark na het ontdooien te nat wordt.

Abrikozencake
Geverifieerd door ExactMetrics