Deze romige courgetti met zalm is een heerlijke zomerse lichte maaltijd met een Aziatisch tintje. Lekker fris voor de zomer en heerlijk romig.
In de zomer zullen we niet snel een stamppot voor onszelf maken. Dit komt niet alleen omdat je de ingrediënten hiervoor niet snel in de winkel zult aantreffen. Stamppot is toch meer een typisch wintermaaltje. In de winter heeft je lichaam behoefte aan warme, rijke maaltijden die goed vullen en verwarmend zijn. Terwijl in de zomer juist sprake is van het tegenovergestelde. In de zomer heeft ons lichaam meer behoefte aan salades en frisse lichte maaltijden. Ga maar eens bij jezelf na als het een erge warme zonnige dag is. Je zult dan niet snel de keuken in duiken voor een warme maaltijd, maar eerder een frisse salade voor jezelf maken.
Bekijk ook eens dit dagmenu in een gezonde leefstijl voor inspiratie.
Deze romige courgetti met zalm is perfect voor zulke warme dagen. Het is een lauwwarme maaltijd, maar neigt eerder naar een salade dan naar een warme maaltijd. Oordeel zelf maar ;-).
Romige courgetti met zalm
Ingrediënten
- 1 zalmfilet
- 1 handje taugé
- 1 courgette
- 1 lente-ui
- ¼ avocado
- 30 gram zeekraal
- 50 gram sla naar keuze
- 1 eetlepel sojasaus (+ een beetje extra)
- 1 eetlepel zuivelspread
Zo maak je het
Doe de zeekraal in een bakje met kokend water zodat het kan garen. Maak met een spiralisator noodles van ¾ van de courgette en zet even opzij. Snijd de lente-ui en overgebleven courgette in blokjes. Verwarm een beetje olie in een pan. Bak de taugé, ui en courgetteblokjes met een beetje sojasaus. Bak in een andere pan de zalm. Als de groenten en zalm gaar zijn doe je ze in een pan om warm te houden. In de overgebleven pan verwarm je de courgetti kort zodat het wat zachter wordt. Zet het vuur uit. Maak een saus van geprakte avocado met sojasaus en zuivelspread. Meng in een kom de groenten en courgetti met saus.
Verdeel het sla op een bord. Schep hier de courgetti en groenten op en maak af met zalm.