Sinds oktober eet ik volledig vegetarisch. En dat heeft me nieuwe creativiteit in de keuken gegeven. Heerlijk om weer nieuwe recepten te proberen. Deze vega balletjes zijn daar een voorbeeld van. Ze zijn super smaakvol en rijk aan groenten en eiwitten.
Ik mis absoluut geen vlees doordat ik wekelijks leuke recepten uitprobeer met groenten en tofu of tempeh. Volgende week komt er een goddelijke tofuburger met pindasaus online die je zeker niet wilt missen ;-). Ik heb het recept een paar weken twee keer per week gemaakt omdat ik het zo lekker vind! Maar nu eerst deze vega rakkers.
Vega balletjes
Ingrediënten (20 balletjes)
- 250 gram tofu
- 1 ei
- ½ courgette
- ½ rode ui
- 3-5 eetlepels havermout
- 2 eetlepels geraspte kaas
- 1 eetlepel currypasta (bijv. van Blue Elephant)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de courgette en knijp uit zodat het overtollige vocht eruit is. Knijp ook de tofu uit. Snipper de rode ui. Meng alle ingrediënten in een kom tot een beslag. Het beslag blijft enigszins nat, maar je moet wel balletjes kunnen maken met je handen. Maak ongeveer 20 balletjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak zo’n 35-40 minuten in de oven totdat de balletjes een knapperig randje krijgen.
Bewaartip: je kunt de vega balletjes zo’n 3 dagen in de koelkast bewaren. Ze zijn koud en warm lekker, maar ik warm ze het liefst nog even op voor het eten.