Ben je een burgerliefhebber? Probeer dan zeker deze tofuburger met pindasaus eens. De combinatie met de pindasaus is verrukkelijk en je zou bijna niet geloven dat deze burger gezond is.
Ik eet de laatste maanden minder vlees, maar dat betekent niet dat ik typische vleesgerechten zoals burgers wil opgeven. Ik ben namelijk gek op een lekkere burger. Inclusief knapperig broodje, lekkere saus en wat groentes. Daar maak je mij echt enorm blij mee! Zo is dit recept voor een tofuburger met pindasaus ontstaan. Ik heb eigenlijk mijn favoriete met elkaar gemengd: een curry (zit in de burger), vega optie (tofu) en pindasaus (ik ben dol op notenpasta/pindakaas). Et voila de tofuburger met pindasaus is een feit. Ook als je denkt dat je echt geen vlees kunt missen in je leven dan is deze burger zeker het proberen waard.
Nog een lekker vega receptje proberen? Bekijk dan zeker deze vega balletjes ook!
Tofuburger met pindasaus
Ingrediënten (2 burgers)
Burger
- 100 gram tofu
- 30 gram speltmeel
- 1-2 fijngemalen geroosterde volkoren boterhammen
- 1 ei
- 1 lente ui
- 1 eetlepel currypasta (bijv. van Blue Elephant)
Pindasaus
- 1 eetlepel pindakaas (100% natuurlijk)
- 1 eetlepel sojasaus
- 2-3 eetlepels amandelmelk
Overig
- 1 volkorenbroodje
- 100 gram kastanjechampignons
- Handje sla
- Plakjes komkommer
- Plakjes wortel
- ½ avocado
Zo maak je het
Rooster het brood en verkruimel op een bord. Verwarm de oven voor op 150 graden. Knijp de tofu uit zodat het overtollige vocht eruit is. Snijd de lente ui fijn. Meng in een kom de uitgeknepen tofu, meel, ei, lente ui en currypasta. Meng met je handen en vorm twee burgers. Haal de burgers door het verkruimelde brood. Verwarm sesamolie in een pan. Bak de burgers om en om gaar. Als de burgers klaar zijn doe je ze in de oven zodat ze warm blijven.
Snijd de champignons in plakken. Bak de champignons in dezelfde pan als de burgers. Meng de ingrediënten voor de pindasaus.
Snijd het broodje open. Besmeer met avocado en beleg met sla, komkommer, wortel, 1 burger, champignons en maak af met pindasaus.