Ken jij sobanoedels? Ik heb sinds een jaar deze noedels ontdekt. Heel eerlijk moest ik in het begin wel even wennen, want ze hebben een unieke smaak. Een tikje nootachtig. Maar nu vind ik het erg lekker dus deel ik dit recept graag met je.
Soba is de Japanse naam voor boekweit. De naam wordt gebruikt voor dunne noedels gemaakt van boekweitmeel, of een combinatie van boekweit en tarwemeel. Sobanoedels zijn van nature gluten-arm of zelfs glutenvrij. Daarom zijn ze tegenwoordig zo populair. Je kunt de noedels zowel warm als koud eten.
Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.
Sobanoedels met garnalen
Ingrediënten
- 150 gram bloemkool
- 100 gram garnalen
- 75 gram sobanoedels
- 1 ui
- 1 winterpeen
- 1 knoflookteen
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 eetlepel ketjap manis
- ½ eetlepel sojasaus
Zo maak je het
Bereid de sobanoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snipper de ui en pers het knoflookteentje. Maak de winterpeen schoon en snijd in plakjes. Snijd ook de bloemkool in stukjes. Verwarm een beetje olie in een wok. Fruit de gesnipperde ui en knoflook. Voeg de overige groenten toe. Als de groenten bijna gaar zijn voeg je de garnalen toe. Giet de noedels af en wok nog een paar minuten mee. Breng op smaak met ketjap en sojasaus.
Schep de sobanoedels met garnalen op een bord en maak af met sesamzaad.