Herken je dat? Het is 15:30 en je hebt eigenlijk geen zin in een stuk fruit, maar wel in een koekje? Nou, dit had ik zelf laatst en toen zag ik dat ik alle ingrediënten in huis had om makkelijke en lekkere bananenkoekjes te maken. Met deze bananenkoekjes kun je eigenlijk alles ‘afvinken’: fruit? CHECK, een crunchy bite? CHECK, zoete trek gestild? CHECK, energie tot het avondeten? CHECK. Kortom, maken maken maken! Deze rakkers zijn perfect voor de middag dip of ‘s avonds op de bank met een kopje thee.
Bananenkoekjes met cranberries
Ingrediënten (6 koekjes)
- 1 banaan
- 50 gram havermout
- 1 handje cranberries
- 1 handje hazelnoten
- Snuf kaneel
- Snuf koek- en speculaaskruiden
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de banaan en meng met de overige ingrediënten in een kom. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep 6 eetlepels van het beslag op de bakplaat. Druk plat tot koekjes. Bak 20 minuten in de oven.
Variatie tip: ook lekker met stukjes pure chocolade, kokossnippers, ander gedroogd fruit zoals dadels, abrikoos en vijg, of andere noten zoals walnoten, amandelen of cashewnoten.
Meer recept inspiratie op doen?