Gezonde apple crumble: een heerlijk toetje, tussendoortje of ontbijt.

Onlangs had ik een halve mand met appels over van mijn voorlichting over voeding bij De Meeuw. Ik was aan het bedenken wat ik ermee zou doen… Tot ik op het goede idee kwam (al zeg ik het zelf) om een heerlijke gezonde apple crumble te maken. Een gezonde variant van zo’n overheerlijke apple crumble die je weleens als toetje ergens krijgt. Jamm! Dat leek me wel een goed idee. Nou zo gezegd, zo gedaan. Binnen een kwartier stond de ovenschaal met crumble in de oven en vulde mijn huis zich met een heerlijke appeltaartgeur. Genieten geblazen.

Gezonde apple crumble
Gezonde apple crumble

Het fijne aan dit recept is dat ik eigenlijk al deze ingrediënten altijd wel in huis heb. Ik heb dus geen boodschappen hoeven doen. Dit was ook handig toen de apple crumble na een dag of 4 al op was en ik gewoon nog een batch kon maken op een luie zondagmiddag!

Gezonde apple crumble

Ingrediënten

  • 4 appels
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout
  • 3 eetlepels kaneel
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden. Was de appels en snijd in blokjes. Meng in een kom met 1,5 eetlepel kaneel, 1 eetlepel ahornsiroop en koek- en speculaaskruiden. Schep dit in een ovenschaal. Meng in dezelfde kom de overige ingrediënten voor de crumble. Maak er met je handen een crumble van. Verdeel de crumble over de appelstukjes en bak 40-45 minuten in oven. Het recept is voldoende voor 6 porties.

Eet de gezonde apple crumble als snack tussendoor of gebruik als topping voor een bakje kwark of gezonde bananenijs. Meer recepten met appel? Bekijk ook deze gezonde appelflappen eens.

Gezonde apple crumble
Gezonde apple crumble
Gezonde apple crumble
Geverifieerd door ExactMetrics