Heb je mijn nieuwste gratis e-book al gedownload? Ook dit jaar heb ik weer een Holiday Season gemaakt. Een e-book met 6 heerlijke, gezonde treats waar ze zonder schuldgevoel van kunt genieten. De pepernoten crumble komt uit Holiday Season II (2018). Je kunt de vorige edities (Holiday Season I) nu downloaden de shop.
Ingrediƫnten (4 pepernoten crumble)
- 100 gram speltmeel
- 50 gram amandelmeel
- 40 gram gesmolten kokosolie
- 50 gram honing
- 1 ei
- 1 middelgrote appel
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- 2 eetlepels koekkruiden
- Snuf kaneel
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng in een kom het speltmeel, amandelmeel en koekkruiden. Meng in een andere kom het ei, honing en kokosolie. Voeg toe aan de andere kom. Verdeel 3/4 van het beslag over 4 taartvormpjes en zet 12 minuten in de oven. Maak van het overgebleven beslag 10-12 pepernoten. Houd de pepernoten even apart.
Bak ondertussen het amandelschaafsel goudbruin in een droge pan totdat ze gaan geuren. Was en snijd ondertussen de appel in stukjes. Schillen is niet nodig. Meng de appelstukjes in een kom met een beetje kaneel en 1 eetlepel amandelschaafsel.
Haal de taartbodems uit de oven en schep in elk bakje 2 eetlepels appelstukjes. Maak af met pepernoten en zet weer 12 minuten in de oven. Maak elke pepernoten crumble af met overgebleven amandelschaafsel.