fbpx

Je gaat niet geloven dat deze Salted Caramel Snickers taart een gezonde variant is. Zo ongezond smaakt ie. Probeer het maar en oordeel zelf.

Ik heb deze Salted Caramel Snickers taart niet zomaar gemaakt. Vandaag, 25 april, is namelijk een bijzondere dag voor mij. Op 25 april 2017 ben ik gestart met mijn eigen praktijk The Body Practice als voedingsdeskundige en leefstijlcoach. Inmiddels zijn we twee jaar verder en heb ik ontzettend mooie en dankbare dingen mogen doen. Ik heb vele cliënten mogen helpen en begeleiden bij het behalen van hun doelen. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Ook mag ik regelmatig voor ‘mijn werk’ in de keuken staan en de lekkerste recepten maken (en proeven ;-)). Echt fantastisch!

Vandaag wil ik even bewust stilstaan bij dit jubileum. Soms moeten we wat vaker stil staan bij wat we hebben bereikt en onze successen vieren. Daarom heb ik deze goddelijke taart gemaakt.

En dan nu over tot de orde van de dag: het recept!

Salted Caramel Snickers taart

Salted Caramel Snickers taart

Ingrediënten

Bodem

  • 140 gram havermoutmeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 3 eetlepels notenpasta
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 50-75 ml water

Caramel vulling

  • 250 gram dadels
  • 120 gram gezouten pinda’s
  • 3 eetlepels notenpasta
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 75 ml dadelwater
  • Optioneel: snuf zout

Chocolade topping

  • 150 gram pure chocolade (minimaal 80% cacao)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Week de dadels voor de caramel vulling in 75 ml kokend water. Meng alle ingrediënten voor de bodem in een kom tot een deeg. Bekleed een taartvorm met bakpapier en verdeel het deeg over de bodem. Bak 15-20 minuten in de oven. Laat vervolgens even afkoelen.

Meng alle ingrediënten, behalve de pinda’s, voor de caramel vulling in een blender tot een romige caramel. Schep de caramel in een kom en voeg de pinda’s toe. Je kunt optioneel nog een snuf zout toevoegen als je dat lekker vindt. Zet dit in de koelkast.

Smelt de chocolade au-bainmarie in een kom boven een pan. Haal de bodem uit de koelkast en schenk de chocolade over de caramel. Laat nu minimaal 1,5 uur ‘opstijven’ in de koelkast tot dat chocolade is uitgehard.

Snijd de taart in 8 punten. Genieten maar!

Bewaartip: je kunt de taart zo’n 3 tot 4 dagen in de koelkast bewaren of invriezen.

Ps. Ondanks dat dit een gezonde variant is is de taart wel vrij calorierijk dus houd wel je portiegrootte onder controle ;-).

Salted Caramel Snickers taart