Hummus, ik houd ervan! Lekker op een cracker of volkoren boterham. Of om groenten in te dippen! Ik geef je vandaag 3 heerlijke gezonde varianten. Dit zijn mijn favorieten!
Je kunt hummus tegenwoordig in elke supermarkt kopen, maar wist je dat je dit ook heel eenvoudig zelf kan maken? In een handomdraai heb je heerlijke hummus op tafel staan. Ik gebruik zelf altijd een basisrecept en daar voeg ik naar wens verschillende kruiden aan toe zodat ik elke keer een andere variant heb. Daarnaast is zelf maken vaak ook een stuk gezonder, omdat er in de supermarktvarianten (bijna) altijd toevoegingen zitten.
Ik deel vandaag 3 van mijn favoriete varianten met je. Welke is jouw favoriet?
3x een heerlijke hummus
Italiaanse hummus
Ingrediënten (3 porties)
- 100 gram kikkererwten uit blik
- 20 gram cream cheese light (Goldessa)
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel lijnzaadolie of olijfolie
- Snufje peper en zout
Zo maak je het
Meng de cream cheese, olie en kikkererwten met een beetje vocht uit het blik (of wat water) in de blender. Mix tot de gewenste dikte. Schep in een bakje en breng op smaak met de kruiden.
Marokkaanse hummus
Ingrediënten (3 porties)
- 100 gram kikkererwten uit blik
- 20 gram cream cheese light (Goldessa)
- 1 eetlepel tajine kruiden (mix van verschillende kruiden) of ras el hanout
- 1 theelepel lijnzaadolie of olijfolie
- Snufje peper en zout
Zo maak je het
Meng de cream cheese, olie en kikkererwten met een beetje vocht uit het blik (of wat water) in de blender. Mix tot de gewenste dikte. Schep in een bakje en breng op smaak met de kruiden.
Spaanse hummus
Ingrediënten (3 porties)
- 100 gram kikkererwten uit blik
- 20 gram cream cheese light (Goldessa)
- 1 eetlepel gerookte paprikapoeder (La Chinata)
- 1 theelepel lijnzaadolie of olijfolie
- Snufje peper en zout
Zo maak je het
Meng de cream cheese, olie en kikkererwten met een beetje vocht uit het blik (of wat water) in de blender. Mix tot de gewenste dikte. Schep in een bakje en breng op smaak met de kruiden.
Bewaartip: je kan de hummus zo’n 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje.