Zei iemand gezonde mini Snickers? 🙋🏼♀️ Oh yes! Vroeger was ik echt dol op Snickers! Nu vind ik het nog steeds lekker hoor, alleen eet ik het eigenlijk niet meer. Maar met deze gezonde mini Snickers komt daar denk ik wel verandering in haha. Check maar snel het receptje hieronder 👇🏼.
Gezonde mini Snickers
Ingrediënten (12 mini Snickers)
- 75 gram amandelmeel
- 50 gram ongezouten pinda’s
- 50 ml ongezoete amandelmelk
- 10 dadels
- 2 theelepels vanille extract
- 1 eetlepel notenpasta
- 2 eetlepels gesmolten kokosolie
- 100 gram pure chocolade (85% cacao)
Zo maak je het
Koek
Meng in een kom het amandelmeel, amandelmelk, 1 theelepel vanille extract en 1 eetlepel gesmolten kokosolie. Kneed met je handen tot een deeg. Het is een wat korreliger deeg vanwege de structuur van het amandelmeel. Bekleed een groot afsluitbaar bakje (of twee) met bakpapier en druk hier het deeg in plat. Druk goed aan zodat het deeg goed compact is. Zet 30 minuten in de vriezer. Maak ondertussen de caramel laag.
Caramel laag
Week de dadels 5 minuten in 50ml kokend water. Doe de dadels, het dadel-water (water waarin de dadels hebben geweekt), 1 eetlepel vanille extract, 1 eetlepel kokosolie en notenpasta in een blender of mix met een staafmixer tot een caramel. Verdeel de caramel over de koek en zet even in de koelkast zodat de caramel wat kan ‘opstijven’.
Topping
Smelt de pure chocolade au bain-marie. Roer er de pinda’s doorheen. Haal de koek met caramel uit de koelkast en snijd in 12 mini Snickers. Schep over elke Snicker 1 of 2 eetlepels gesmolten chocolade met pinda’s zodat de hele Snicker is bedekt met chocolade. Zet in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden.
En nu lekker smullen van een gezonde mini Snicker. Lekker bij een kopje koffie of thee.
Bewaartip: bewaar de mini Snickers in de koelkast of vries ze in. Ze blijven tot 3 maanden in de vriezer goed. Alhoewel ik niet denk dat ze het zolang volhouden in de vriezer 😉.
Meer recept inspiratie?