De snackreep der snackrepen, zo noem ik dit heerlijke snackreep recept. Echt een aanrader als je op zoek bent naar een makkelijk, lekker en verantwoord tussendoortje. En je kan er ook nog eens volop mee variëren. Ideaal! Lees je mee?

Heb je geen zin om iedere dag een stuk fruit of voorverpakte snack te eten als tussendoortje? Dat begrijp ik helemaal! Afwisseling in je snacks maakt je (gezonde) voedingspatroon lekker, leuk en makkelijker vol te houden. Deze snackrepen passen daar perfect bij! Ze zijn makkelijk in grote hoeveelheden te maken en ideaal om in te vriezen. Je kunt zelf ook afwisselen met de ingrediënten zodat je elke keer een andere variant kunt maken. Gebruik bijvoorbeeld eens andere noten, zaden of pitten of kies voor ander gedroogd fruit in plaats van dadels. Variatiemogelijkheden genoeg!

gezonde snackreep
De ultieme snackrepen

De ultieme snackreep

Ingrediënten (16 snackrepen)

  • 100 gram dadels
  • 75 gram cashewnoten
  • 50 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 60 gram zaden en pitten (lijnzaad, pompoen- en zonnebloempitten)
  • 60 gram honing
  • 30 gram kokosolie
  • 15 gram kokosrasp

Kookworkshop Gezonde snacks: leer zelf gezonde snacks maken, krijg meer informatie over een gezonde leefstijl en beleef een gezellig middag/avond met vrienden, familie of collega’s.

Zo maak je het

Meng in een kom het havermout, amandelmeel en lijnzaad. Week de dadels 5 minuten in warm water en snij ze daarna in stukken. Voeg toe aan de kom. Hak de cashewnoten grof. Bak de cashewnoten samen met de pompoen- en zonnebloempitten in een droge koekenpan totdat de noten gaan geuren. Meng twee eetlepels warm water met het honing en voeg toe aan de pan. Laat dit indikken totdat het meeste vocht is verdampt. Smelt ondertussen de kokosolie in een pan. Voeg het kokosolie met de noten en zaden toe aan de kom met havermout. Meng dit goed door elkaar.

Bekleed een vierkant afsluitbaar bakje met plasticfolie en verdeel de helft van de kokosrasp over de bodem van het bakje. Schep het havermoutnoten mengsel in het plastic bakje en druk goed aan. Goed aandrukken is heel belangrijk want daardoor worden de repen goed stevig. Maak de repen af met de overgebleven kokosrasp. Zet de repen minimaal drie uur in de koelkast en snij daarna in porties.

Bewaartip: bewaar de snackrepen in de vriezer en haal er telkens een reep uit.

snackreep the body practice
Voedingswaarde snackreep

Wil je samen met je vriendinnen, familie of collega’s een gezellige middag of avond gezonde snacks maken? Tijdens de kookworkshop Gezonde snacks kom ik op locatie bij jouw thuis 3-5 gezonde snacks maken en je meer vertellen over gezonde voeding. Meer informatie over deze workshop vind je op kookworkshop Gezonde snacks.

De ultieme snackreep
Geverifieerd door ExactMetrics