Bananen pindakaas muffins
Bananen pindakaas muffins

Bananen pindakaas muffins

Ingrediënten

  • 200 gram havermout
  • 50 gram dadels
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 2 blokjes pure chocolade (85% cacao)
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eetlepels pindakaas (100% natuurlijk)
  • 5 eetlepels dadel-water*

*Water waarin de dadels hebben geweekt.

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Week de dadels 5 minuten in warm water zodat ze wat zachter worden. Meng in een blender alle ingrediënten, behalve de chocolade en kokosolie. Smelt de chocolade en kokosolie in een pan.

Vet een cupcakevorm in met een beetje olie. Ik heb een siliconen vorm gebruikt. Deze heeft iets diepere cups, dus als je een gewone cupcakevorm gebruikt heb je er waarschijnlijk twee nodig. De siliconenvorm hoef je niet in te vetten. Verdeel het beslag over de cups en swirl er de gesmolten chocolade overheen. Zet 25-30 minuten in de oven.

Laat de muffins afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.

Bewaartip: je kan de muffins 4-5 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook tot drie maanden.

Bananen pindakaas muffins