fbpx

Bananenbrood is een ideaal gezond tussendoortje of makkelijk en snel ontbijt. Zorg voor een voorraadje in je vriezer en je bent altijd good to go. Met dit basisrecept zit je altijd goed en kun je oneindig variëren!

Dit zul je altijd in mijn vriezer vinden: bananenbrood. Gesneden en wel in ziplock zakjes klaar om gegeten te worden. Ik vind het heerlijk ‘s ochtends met een laagje notenpasta of natuurlijke jam als ontbijt. Maar ook zonder topping als tussendoortje voor onderweg is het een top receptje! Ik gebruik dit recept altijd als basisrecept en bekijk per keer waar ik zin in heb. Als ik zin heb in een bananenbrood met twist voeg ik er bijvoorbeld cacaopoeder, noten of gedroogd fruit aan toe. Je kunt er oneindig mee variëren, dat vind ik zo fijn aan dit recept. Laat je me weten als je het bananenbrood hebt gemaakt? Vind ik super leuk om te horen!

Bananenbrood

Ingrediënten (8 porties)

  • 120 gram havermoutmeel
  • 100 gram magere kwark
  • 80 gram speltmeel
  • 2 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom het havermoutmeel, speltmeel, kaneel, bakpoeder en zout. Prak de bananen in een kom en voeg het kwark, eieren en honing toe. Meng het banaanmengsel met de droge ingrediënten. Schenk het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en bak het bananenbrood in 45 minuten gaar in de oven. Gebruik een satéprikker om te checken of de cake al gaar is vanbinnen. Laat vervolgens afkoelen en snijd in porties.

Het is een ideaal recept om in te vriezen zodat je altijd een gezond ontbijt of tussendoortje hebt.

Bewaartip: je kan het bananenbrood 4-5 dagen in de koelkast bewaren of invriezen.

Heb je mijn nieuwste e-book Iedere dag ontbijten met taart al gezien? Heerlijke, gezonde taartrecepten voor het ontbijt!  

Bananenbrood