fbpx

Combineer het beste van beide werelden met chocolade en vanille bananenbrood in één, oftewel: een duopenotti bananenbrood. Lees je met me mee?

Sinds een jaar of vijf heb ik bananenbrood ontdekt en wat ben ik er dol op. Je kunt er oneindig mee variëren. En hoe lekker is het dat je met een stuk bananenbrood (wat eigenlijk gewoon een gezonde cake lijkt) je dag kunt beginnen? Ik heb al eerder een simpele bananenbrood gemaakt, zonder poespas. Daarom vond ik het tijd voor een variant die iets specialer is: duopenotti bananenbrood.

Duopenotti bananenbrood gezonde snack

Heel eerlijk is deze variant ontstaan doordat ik niet kon kiezen tussen een chocolade bananenbrood en een vanille bananenbrood. Dus toen dacht ik: waarom niet allebei? En zo is deze heerlijke duopenotti variant ontstaan.

Duopenotti bananenbrood

Ingrediënten

Basis

  • 2 bananen
  • 250 gram havermeel
  • 200 magere kwark
  • 100 ml water
  • 15 gram kokosbloesemsuiker (of honing)
  • 1 theelepel baksoda

Chocolade bananenbrood

  • 1 grote eetlepel cacaopoeder (ongezoet)
  • 20 gram walnoten
  • Snuf zout

Vanille bananenbrood

  • 20 gram vanille eiwitpoeder*
  • 20 gram krenten

*Heb je geen eiwitpoeder? Voeg dan 1/2 eetlepel vanille extract en het merg uit 2 vanillepeulen toe.

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng de ingrediënten voor de basis in een keukenmachine, blender of met een vork/lepel in een kom. Verdeel dit beslag over 2 kommen. Voeg aan de ene kom de ingrediënten voor de chocolade variant toe en aan de andere kom de ingrediënten voor de vanille variant. Houd een paar walnoten en krenten apart zodat je dit later nog over het bananenbrood kan verdelen.

Bekleed een cakeblik met bakpapier en maak van aluminiumfolie een scheidingslijn in het midden van het cakeblik. Je kan hier ook een bordje of iets dergelijks voor gebruiken. Het gaat erom dat je het beslag van de beide varianten apart kunt houden in het cakeblik.

Schep aan de ene kant van het blik het vanille beslag in de kom en aan de andere kant het chocolade beslag. Maak af met walnoten en krenten. Bak het duopenotti bananenbrood 45 minuten in de oven. Snijd vervolgens na het afkoelen in 10 plakken.

Bewaartip: je kunt het banananbrood zo’n 3 dagen in de koelkast bewaren of tot 3 maanden invriezen. 

Duopenotti bananenbrood