Gezond bananenijs is een absolute winner als je zin hebt in ijs en op zoek bent naar een gezonde variant. En het ideale aan dit gezonde bananenijs is dat je er zelfs mee kunt ontbijten!  Wie wil dat nou niet.. ontbijten met ijs?

gezond bananenijs the body practice
Gezond bananenijs

Ik ben gek op gezond bananenijs. Het is absoluut mijn go-to snack in de zomer. Ik vind het zelfs lekker om ermee te ontbijten. Hoe heerlijk om met ijs te kunnen ontbijten?! Bananenijs is makkelijk te maken, heeft een heerlijk romige smaak én je kan er oneindig mee variëren. Maak bijvoorbeeld een chocolade, aardbeien of stracciatella variant. Wat je maar wilt! Vandaag deel ik het recept voor het basisrecept, maar voel je vrij om er aan toe te voegen wat je lekker vindt.

Zelf gezonde snacks maken en meer leren over gezonde voeding? Dan is mijn kookworkshop Gezonde snacks wat voor jou. Een leuke workshop voor vriendinnen, familie of als bedrijfsuitje.

Gezond bananenijs

Ingrediënten (1 portie)

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eetlepels magere kwark
  • 2 eetlepels water
  • Toppings: gezonde cruesli, noten en cacaonibs.

Zo maak je het

Snijd de bananen in stukjes en doe in een diepvrieszak of boterhamzakje. Vries minimaal 1 nacht in. Doe de diepvries bananen in een blender met kwark en water en mix tot een smeuïg ijs. Voeg naar wens nog wat water/kwark toe als je het ijs dunner wilt hebben. Schep het ijs in een kom en maak af met toppings naar wens. Geniet van je heerlijke gezond bananenijs!

Bewaartip: je kan de bananen onbeperkt in de vriezer bewaren. Het lekkerste is om het ijs te maken en vrijwel direct daarna te eten.

Gezond bananenijs the body practice
Voedingswaarde gezond bananenijs (zonder toppings)

Ik probeer elke dag een feestje te maken van mijn ontbijtjes. Heerlijk toch als je jouw dag met een feestje kan beginnen?

Ook een feest maken van je ontbijt? Bekijk dan eens mijn e-book Iedere dag ontbijten met taart.
Gezond bananenijs
Geverifieerd door ExactMetrics