Een gezonde pizza?! Jazeker! Een zelfgemaakte knapperige bodem rijkelijk belegd met groenten, pulled chicken en groene pesto. Wat een feest!
Wie zegt dat pizza altijd ongezond is? Dit hoeft niet het geval te zijn als je de handen uit de mouwen steekt en zelf de keuken induikt om een pizza te maken met heerlijke, voedzame ingrediƫnten. Je kunt makkelijk een gezonde variant maken met de toppings naar wens. Het enige waar je op moet letten is dat je het juiste meel gebruikt (bij voorkeur volkoren) en slim omgaat met je toppings. Ik laat je graag zien hoe ik pizza in een gezond jasje steek.
Gezonde pizza met pulled chicken
Ingrediƫnten (1 pizza voor 1 persoon)
- 120 gram kipfilet
- 75 gram volkorenmeel
- 3 grote kastanjechampignons
- 1/2 rode paprika
- 1 handje cherrytomaten
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel groene pesto
- 1 eetlepel zuivelspread
- Kruiden: peper, zout, Italiaanse kruiden en oregano
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de kipfilet in een pan met kokend water in 15 minuten gaar. Ondertussen maak je de bodem van de pizza. Meng het meel met kruiden en X ml water. Kneed met je handen tot een deeg. Laat het deeg rusten in een kom met vochtige handdoek eroverheen op een warme plek (bijvoorbeeld boven de verwarming).
Halveer de tomaten, snijd de paprika in reepjes en champignons in plakken. Giet de kip af en pluis met je handen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestrooi wat mail over een schoon aanrecht en rol het deeg uit. Leg het deeg op de bakplaat en prik er gaatjes in. Zet de bodem zo’n 15 minuten in de oven. Haal de bodem er vervolgens uit en besmeer met tomatenpuree. Beleg met de toppings, met uitzondering van de pesto en zuivelspread, en breng op smaak met kruiden. Zet de pizza nogmaals 20 minuten in de oven of totdat de groenten gaar zijn.
Maak de pizza af met zuivelspread en pesto. Geniet van je gezonde pizza!
Beleg je bodem ook eens met andere toppings zoals carpaccio, Parmezaanse kaas, bieslook en pijnboompitten.