Gingerbread cookies, ook wel taai taai genoemd, zijn zo’n typische lekkernij die je eigenlijk maar een keer per jaar eet en dat is rond deze tijd: wanneer Sinterklaas in het land is. Vorig jaar maakte ik voor mijn e-book Holiday Season (editie 2018) een gezonde variant van deze vrolijke rakkers.
Je vindt dit recept dus in dit gratis e-book, maar voor de gelegenheid deel ik het recept vandaag op mijn blog. Wil je het hele e-book downloaden? Ga dan naar mijn shop. En voor de allernieuwste Holiday Season kun je terecht op deze speciale Holiday Season pagina. Want ook dit jaar ben ik weer de keuken in gedoken om een leuk en gratis e-book voor jou te maken.
Gingerbread cookies
Ingrediƫnten (8 koekjes)
- 200 gram amandelmeel
- 50 gram havermeel
- 50 ml gesmolten kokosolie
- 30 ml amandelmelk
- 1 ei
- 1 vanille peul
- 1 eetlepel kaneel
- 1/2 theelepel gember
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 1/4 theelepel kruidnagel
- Snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng de meelsoorten en alle kruiden in een kom. Meng in een andere kom de kokosolie en ei. Snijd de vanille peul in de lengte open en schraap de inhoud met de achterkant van het mesje of lepel eruit. Voeg toe aan de kokosolie. Meng de natte met de droge ingrediƫnten tot een deeg. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit met een deegroller tot 0,5 cm. Steek er gingerbread cookie uit met een vormpje en leg op de bakplaat. Herhaal totdat het deeg op is. Bak de gingerbread cookies 16-18 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.