Er gaat niks boven een heerlijk bakje warme havermout op een koude winterochtend, vind je ook niet? In de winter ontbijt ik er iedere dag mee. Deze Pumpkin pie havermout is er zeker eentje die je wilt proberen. Lees je mee?

Ik ben dol op pompoen. Het is een super veelzijdige groente boordevol vitaminen en mineralen waar je lichaam erg blij van wordt zoals vitaminen A, C, E, B6, B11 (foliumzuur) en mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, ijzer en fosfor. Bovendien kun je het verwerken in zowel hartige als zoete recepten zoals gegrilde pompoen op brood, in een curry of soep of maak een lekkere pompoencake. Vandaag heb ik een lekkere zoet recept met pompoen voor je: Pumpkin pie havermout.

Pumpkin pie havermout voedingsadvies
Pumpkin pie havermout

Pumpkin pie havermout

Ingrediënten

  • 125 ml amandelmelk
  • 100 gram pompoen
  • 30 gram havermout
  • 1 rijpe banaan
  • 1 handje walnoten
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • 1/2 eetlepel ahornsiroop of honing

Zo maak je het

Snijd de pompoen in blokjes en kook in 10-15 minuten gaar in een pan met water. Pureer de pompoen stukjes tot een puree in een blender of met een staafmixer. Prak de banaan in een kom. Houd een stukje van de banaan over voor de garnering. Doe de geprakte banaan met de overige ingrediënten, behalve de walnoten, in een steelpan. Breng aan de kook.  Snijd ondertussen de overgebleven banaan in plakjes. Wanneer de havermout begint te pruttelen zet je het vuur laag. Dit gebeurt na zo’n 4-5 minuten. Laat nog 2 minuten pruttelen terwijl je het regelmatig doorroert totdat de havermout is ingedikt.

Schep de Pumpkin pie havermout in een kom en maak af met walnoten en plakjes banaan. Geniet ervan!

Bewaartip: je kunt de Pumpkin pie havermout 2 dagen in een bakje in de koelkast bewaren. Verwarm de havermout voordat je het gaat eten nog kort even op in de magnetron of een pan.

Pumpkin pie havermout
Voedingswaarde pumpkin pie havermout
Pumpkin pie havermout
Geverifieerd door ExactMetrics