Poke bowl komt van origine uit Hawaii, wist je dit al? Poké betekent ‘in plakken snijden’ of ‘kruislings in stukken snijden’ op z’n Hawaïaans. Tegenwoordig is het eten uit een bowl super hip en zie je alles verschijnen in een bowl. Een vega poke bowl kon dan ook niet ontbreken op mijn blog :-).
Ik ben zelf sinds oktober 2019 vegetarisch, dus je zal meer vega receptjes op mijn website zien. Uiteraard kun je, als je geen vega bent, altijd een stukje vlees of vis toevoegen aan de recepten. Vandaag staat een vega poke bowl met tofu op het menu. Ben je benieuwd naar hoe je voldoende eiwitten binnenkrijgt als je vegetarisch bent?
Vega poke bowl
Ingrediënten
- 50-75 gram zilvervliesrijst
- 150 gram tofu
- 150 gram komkommer
- 2 eetlepels sojabonen
- 2 eetlepels mais
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel sesamzaad
- ½ avocado
Zo maak je het
Snijd de tofu in blokjes en marineer in 1 eetlepel sojasaus. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bak de tofublokjes gaar in een pan. Snijd ondertussen de komkommer plakjes.
Schep de rijst in een kom en breng op smaak met overgebleven sojasaus. Verdeel de gebakken tofu, komkommer, sojabonen en mais over de rijst. Maak af met avocado en sesamzaad.
Andere vega recepten: