We kennen de welbekende kapsalon allemaal wel toch? Friet met daar bovenop shoarma of döner, afgemaakt met een laag kaas en salade aka een caloriebom waar je u tegen zegt. Ik ben de keuken ingedoken om een gezonde vega kapsalon te maken. Eentje waar je heerlijk van kan smullen. Oftewel, een ongezond gerecht in een gezond jasje. Je kunt van dit vega recept ook makkelijk een niet vega variant maken.

Gezonde vega kapsalon
Gezonde vega kapsalon

Zijn er recepten die jij in een gezond jasje zou willen zien? Laat het me weten!

Ik heb al best wat recepten in een gezond jasje gestoken zoals gezonde appelflappen, gezonde cruesli, gezonde kwarktaart, gezonde quiche, gezond bananenijs, gezonde pepernoten, gezonde speculaasjes, burger en chips, gezonde apple crumble en zelfs een gezonde pizza met pulled chicken. Maar ik vind het altijd leuk om te experimenteren en de keuken in te duiken.  

Gezonde vega kapsalon

Ingrediënten

*Liever geen vega kapsalon? Vervang de vega gyros of kip met gewone kip.

Gezonde knoflooksaus

  • Griekse yoghurt
  • Knoflookpoeder
  • Peper en zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Indien nodig, snijd de zoete aardappel in frieten. Maak van aluminiumfolie een bakje en doe daar de zoete aardappel in. Breng op smaak met kruiden en besprenkel met een beetje olie. Zet 25-30 minuten in de oven. Schep tussendoor een keer om.

Maak ondertussen de knoflooksaus door alle ingrediënten te mengen in een kom. Tip: voeg stukjes komkommer toe om een gezonde tzatziki te maken.

Haal de zoete aardappel uit de oven en verdeel hier de gyros of kip overheen. Maak af met mozzarella. Zet nog 5-10 minuten in de oven. Snijd ondertussen de paprika, komkommer en ijsbergsla.

Maak de gezonde vega kapsalon af met sla, paprika, komkommer en gezonde knoflooksaus.

The Body Practice Lifestyle
The Body Practice Lifestyle
The Body Practice Lifestyle
Meer recept inspiratie opdoen?
Gezonde vega kapsalon
Geverifieerd door ExactMetrics