In dit blog wil ik je inspireren met een dagmenu dat perfect past in een gezonde leefstijl. Laat je me weten hoe het menu bevalt?

De recepten in dit dagmenu zorgen voor: een verzadigd gevoel, voldoende vezels, 250 gram groenten, 2 stuks fruit en voldoende eiwitten, vetten en koolhydraten. Kortom: alles wat je lichaam nodig heeft zodat jij vol energie de dag doorkomt en met een glimlach naar jezelf kan kijken in de spiegel. Ik ben van mening dat eten iets is waar je van kan genieten, wat plezier en energie geeft. Het brengt ons samen. Je zou je er niet schuldig over moeten voelen of moeten worstelen met wat je wel en niet mag eten. Daar is het leven toch veel te kort voor? De voedingsschema’s die ik voor mijn cliënten maak zijn dan ook altijd gebaseerd op: plezier hebben in keuken, genieten van je maaltijden en jezelf niks hoeven te ontzeggen! Gewoon een heerlijk eetpatroon om van te smullen!

Ik hoop dat je inspiratie kunt opdoen met dit dagmenu. Laat je me zeker weten wat je ervan vindt. Vind ik super leuk :-).

Dagmenu in een gezonde leefstijl

Ontbijt: Overnight oats

Overnight oats the body practice
Overnight oats

Ingrediënten

  • 30 gram havermout
  • 30 gram magere kwark
  • 50 ml water
  • 30 gram diepvries frambozen
  • 1 kleine banaan
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 theelepel kaneel
  • Optioneel: 1 theelepel honing

Zo maak je het

Je maakt dit recept een avond van tevoren. Prak de banaan in een weckpot of bakje. Voeg hier alle overige ingrediënten aan toe en meng goed. Sluit het bakje of de weckpot af en zet in de koelkast. Eet de overnight oats de volgende morgen uit het bakje/weckpot of schep in een kom. Genieten maar!

Overnight oats the body practice
Voedingswaarde overnight oats

Snack: Gevulde nectarine

Gevulde nectarine the body practice
Gevulde nectarine

Ingrediënten

  • 1 nectarine*
  • 40 gram magere kwark
  • 20 gram ongezouten noten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel pure chocolade (80% cacao) schaafsel
  • 1 eetlepel gezonde cruesli

Zo maak je het

Halveer de nectarine en verwijder de pit. Meng de kwark met kaneel en vul de nectarine met kwark en cruesli. Maak af met pure chocolade schaafsel. Je kan de gevulde nectarine ook even opwarmen in de oven. Heerlijk voor in de herfst of winter. Voeg de kwark pas naderhand toe.

*Zijn de nectarines uit het seizoen? Vervang deze dan met appel of peer.

Gevulde nectarine the body practice
Voedingswaarde gevulde nectarine

Lunch: Gezonde eiersalade met cracker

Gezonde eiersalade the body practice
Cracker met gezonde eiersalade

Ingrediënten

  • 1 volkoren cracker
  • 1 ei
  • 1 lente ui
  • 50 gram magere kwark
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Snufje peper en zout
  • Optioneel: plakjes komkommer

Zo maak je het

Kook het ei naar wens in een pan (hard- of zachtgekookt). Laat het ei schrikken met koud water en pel. Snijd de lente ui en het gepelde ei in stukjes en meng samen met het kwark en de kruiden in een kom. Beleg de cracker met eiersalade en maak optioneel af met plakjes komkommer.

Gezonde eiersalade the body practice
Voedingswaarde gezonde eiersalade met cracker

Snack: Hummus met rauwkost

hummus the body practice
Hummus

Ingrediënten

  • 1 portie hummus
  • 150 gram rauwkost (worteltjes, paprika, komkommer, cherrytomaten)

Zo maak je het

Gebruik voorverpakte hummus (20 gram) of maak de hummus zelf. Bijvoorbeeld één van deze 3 heerlijke hummus varianten. Snij de rauwkost, indien mogelijk, in reepjes en dip in de hummus.

Hummus met rauwkost the body practice

Diner: Kabeljauwlinzenburger met friet

Kabeljauwbonenburger the body practice
Kabeljauwlinzenburger met friet

Ingrediënten

Kabeljauwlinzenburger

  • 1 kabeljauwfilet
  • 50 gram linzen
  • 20 gram volkorenmeel
  • 1 ei
  • ½ lente ui
  • 1 teentje knoflook
  • Snufje zout en peper

Friet en broodje

  • 1 volkoren broodje
  • 80 gram zoete aardappel
  • 50 gram sla naar keuze
  • 1 theelepel paprikapoeder

Dipsaus

  • 50 gram magere kwark
  • 50 gram komkommer
  • ½ lente ui
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Verse basilicum
  • Snufje zout en peper

Zo maak je het

Meng de ingrediënten voor de kabeljauwlinzenburger in een blender of met een staafmixer. Voeg eventueel nog extra kruiden naar smaak toe. Zet het burgerbeslag even in de koelkast. Snij ondertussen de zoete aardappel in frieten en verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de zoete aardappel in een kom met paprikapoeder, zout en peper en bak 30 minuten in de oven. Bak de burger als de frietjes nog 10 minuten in de oven moeten.

Maak een dipsaus van kleingesneden komkommer, kwark, gesneden lente ui, basilicum en kruiden. Snij het broodje doormidden en beleg met sla, de burger en het dipsausje. Eet de frieten ernaast.

Kabeljauwlinzenburger met friet the body practice
Voedingswaarde kabeljauwbonenburger met fruit

Dit kan jouw dagmenu in een gezonde leefstijl zijn!

Dagmenu in een gezonde leefstijl the body practice
Voedingswaarde dagmenu in een gezonde leefstijl

Vind je het lastig om voor jezelf een gezond en gevarieerd eetpatroon samen te stellen? Heb jij bepaalde gewoontes die jou ervan weerhouden om je energiek en fit te voelen? Of word jij tegengehouden door bijvoorbeeld eetbuiten, negatieve gedachten over jezelf of ben je niet blij met wat je in de spiegel ziet? Ik ben ervan overtuigt dat jij ALLES al in je hebt om hiermee af te rekenen. Zodat jij energiek, gezond en gelukkig door het leven kan gaan en met een glimlach naar jezelf kan kijken in de spiegel. Ik vertel je graag wat ik als voedingsdeskundige en leefstijlcoach voor jou kan betekenen.

Dagmenu in een gezonde leefstijl
Geverifieerd door ExactMetrics