Valt het al op dat ik dol ben op bananenbrood (lees: derde bananenbrood recept op mijn website)? Ik vind het gewoon super lekker en ideaal om mee te ontbijten of als snack te nemen. En wil je jezelf nou echt even goed verwennen? Besmeer een plak bananenbrood met mango dan met wat notenpasta. Heerlijk!
De andere bananenbrood recepten op mijn website zijn een duopenotti bananenbrood en ‘gewoon’ bananenbrood. Ben je op zoek naar een basisrecept dan zou ik het gewone bananenbrood eerst proberen. Daarmee kun je namelijk alle kanten op. Voeg bijvoorbeeld noten, chocolade of extra fruit toe. Ik heb in deze variant mango toegevoegd.
Bananenbrood met mango
Ingrediënten
- 250 ml amandelmelk
- 150 gram havermout
- 50 gram kokosmeel
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- ½ mango
- 1 eetlepel kokosrasp
- 2 eetlepel kokosbloesemsuiker
- 1 theelepel wijnsteen bakpoeder
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden. Prak 1,5 banaan in een kom. Houd een halve banaan apart voor de garnering. Voeg melk en eieren toe. Meng in een andere kom havermout, kokosmeel, kokosbloesemsuiker en bakpoeder. Snijd de mango in blokjes. Voeg de mango en natte ingrediënten aan de droge ingrediënten toe. Schep in een cakeblik en maak af met overgebleven banaan en kokosrasp. Bak het bananenbrood 50 minuten in de oven. Laat even afkoelen en snijd in 12 porties.
Bewaartip: je kunt het bananenbrood met mango 3-4 dagen in de koelkast bewaren, maar het recept is ook geschikt om in te vriezen tot 3 maanden.