fbpx

Chocolade granola vind ik een waar feestje! Ik gebruik het als topping voor kwark, op pannenkoeken, met fruit of ik eet het zo uit de hand. Wat een verwennerij.

Eerder maakte ik al gezonde cruesli en dit keer heb ik een chocolade granola variant voor je. Heerlijk crunchy en gezond! Je kan natuurlijk een granola, cruesli, krokante muesli etc. in de supermarkt kopen, maar dan heb je niet zelf in de hand wat er in zit. Door zelf je granola te maken bepaal jij zelf wat je erin doet. Je kan ook nog eens oneindig variëren met wat je er allemaal in doet. Zaden, pitten, noten, gedroogd fruit, chiazaad, lijnzaad, kokossnippers, cacaonibs, chocolade stukjes noem maar op. Bovendien hoef je maar 1x in de keuken te staan en dan heb je een week lang heerlijke, krokante chocolade granola. Dat is best te doen toch?

Ben je benieuwd wat het verschil is tussen granola, cruesli en muesli en wat gezonder is? Ook daar heb ik een blog over geschreven.

Chocolade granola

Chocolade granola

Ingrediënten

  • 150 gram havermout
  • 20 gram gepofte rijst
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels ahornsiroop of honing
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 1 eetlepel zaden en pitten
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • 1,5 eetlepel gedroogd fruit
  • 1 eiwit
  • Snuf zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng alle ingrediënten in een kom, behalve het gedroogd fruit. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de granola over de bakplaat. Bak 25-30 minuten in de oven. Laat vervolgens 5 minuten afkoelen. Zo ontstaan lekker knapperige stukjes. Voeg het gedroogd fruit toe en bewaar de chocolade granola in een weckpot. Het is voldoende voor ongeveer 8-10 porties.

Bewaartip: Je kunt de chocolade granola tot een week bewaren.

Chocolade granola

Ook iets voor jou?