Een quiche is vaak op basis van bladerdeeg wat ‘m best calorierijk maakt, maar dat is dus niet per se nodig. Deze geitenkaas quiche telt maar 256 calorie├źn per portie! De bodem is op basis van havermeel met spinazie: rijk aan vezels, vitaminen, mineralen en het vult goed. Je kunt een stuk van deze geitenkaas quiche als lunch of bij het avond eten. Eventueel aangevuld met een lekkere salade. Top toch?

Heb je ook al deze zalm quiche bekeken?

Geitenkaas quiche
Geitenkaas quiche

Geitenkaas quiche

Ingredi├źnten (4 porties)

  • 400 gram spinazie
  • 150 gram havermout
  • 125 gram linzen
  • 65 gram geitenkaas
  • 2 uien
  • Kruiden: provinciaalse kruiden, peper en zout

Zo maak je het

Voor de bodem:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de havermout, 250gr spinazie en kruiden in een keukenmachine. Bekleed een kleine springvorm (18cm) met bakpapier. Verdeel het beslag van de bodem over de bodem en tegen de rand. Zet 20 minuten in de oven.

Voor de vulling:

Meng de overige spinazie, linzen, uien en kruiden in een keukenmachine. Haal de bodem uit de oven en schep hier de vulling in. Maak af met geitenkaas. Zet nog 15 minuten in de oven.

Snijd in 4 punten. Lekker als lunch of avondeten met een simpele salade. Je kunt de geitenkaas quiche zowel warm als koud eten.

Bewaartip: bewaar de quiche 3-4 dagen in de koelkast.

Heb je dit e-book al gezien? Nieuwste aanwinst in mijn shop. Een aanrader in deze tijd! Ik heb het geschreven om jou te laten zien hoe jij met voeding jouw gezondheid kan boosten. Denk aan lekker energiek kunnen zijn. goed in je vel zitten, bouwen aan een sterke weerstand. Dat soort fijne dingen :-). Plus 37 top receptjes!

The Body Practice Lifestyle
The Body Practice Lifestyle
The Body Practice Lifestyle
The Body Practice Lifestyle: 37 recepten.
Geitenkaas quiche
Geverifieerd door ExactMetrics