Ontbijten met (kwark)taart. Een ultieme verwennerij als je het mij vraagt. Deze gezonde kwarktaart met sinaasappel is een echte topper. Heerlijk van smaak en je lichaam wordt er ook heel blij van.

Het traditionele recept van kwarktaart is natuurlijk niet al te gezond, maar dat wil niet zeggen dat je geen kwarktaart (meer) kan eten. Sterker nog, met deze gezonde kwarktaart kun je iedere dag genieten van een stukje taart. En dat de hele dag door! Ontbijt, lunch of late night snack, het kan allemaal want deze taart voorziet je lichaam van gezonde voedingstoffen. Wil je meer ontbijttaart recepten? Bekijk dan ook zeker deze 3 ontbijttaart recepten eens (#2 is mijn favoriet).

Gezonde kwarktaart
Gezonde kwarktaart

Iedere dag ontbijten met een gezonde taart? Bijvoorbeeld met een  stukje chocoladetaart of pindakaastaart. Het kan met mijn e-book Iedere dag ontbijten met taart. Verkrijgbaar in de shop.

Gezonde kwarktaart

Ingrediënten (10 porties)

  • 650 gram magere kwark
  • 250 gram havermout
  • 200 gram wortelen
  • 100-150 ml water
  • 7 gelatineblaadjes
  • 3 eetlepels kaneel
  • 3 eetlepels honing
  • 2 sinaasappels
  • 2 rijpe bananen

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de wortelen en meng 150 gram in een blender of keukenmachine. Voeg het havermout, 2 eetlepels kaneel, 2 eetlepels honing en water toe. Bekleed een grote springvorm met bakpapier en verdeel het ‘deeg’ over de bodem. Bak de bodem 15-20 minuten in de oven.

Laat de gelatine zacht worden in koud water. Meng in een blender of keuken- machine de wortelen met banaan en sinaasappels. Voeg een aantal eetlepels kwark toe. Meng dit in een grote kom met de overige kwark,  1 eetlepel kaneel en 1 eetlepel honing.

Verwarm de gelatine in een steelpan met een aantal eetlepels kwark totdat de gelatine is opgelost. Let op! Het hoeft niet te koken. Schep de opgeloste gelatine in de grote kom bij de kwark. Haal de bodem uit de oven en schenk de kwark in de springvorm. Zet minimaal 3 uur, het beste is een nacht, in de koelkast zodat de kwarktaart kan uitharden.

Lekker om te eten met diepvries bosvruchten of aardbei.

Bewaartip: Je kan de taart 5 dagen in de koelkast bewaren. Ik raad niet aan om de taart in te vriezen omdat de taart na ontdooiing heel zacht en nat wordt.

Gezonde kwarktaart
Geverifieerd door ExactMetrics