Ben je op zoek naar een gezonde snack? Zoek dan niet verder want ik heb het ideale recept voor je: snackballetjes. Perfect voor in de ochtend, middag of ’s avonds bij de koffie of thee. Deze snackballetjes zijn super makkelijk te maken, je kan er oneindig mee variëren en je kan ze makkelijk in grote hoeveelheden maken. Ideaal dus!

gezonde snack snackballetjes
Gezonde snackballetjes

Ik ben zelf regelmatig op zoek naar nieuwe manieren om op een gezonde en lekkere manier te snacken. Variaties op deze snackballetjes komen regelmatig voorbij en ze stellen me eigenlijk nooit teleur. De basis voor deze snackballetjes is eigenlijk elke keer hetzelfde en door er extra’s aan toe te voegen kun je er telkens een eigen twist aangeven. Ik heb in dit recept gekozen voor een chocolade variant. Ik heb de balletjes door de cacaonibs gerold, maar je kan hier ook pure chocolade (85% cacao) voor geworden. Zin in een andere smaak? Rol de balletjes eens door kokos- en limoenrasp voor een frisse twist of voeg verse aardbeien of frambozen toe voor fruitige balletjes. Zoals ik al zei: aan variatiemogelijkheden geen gebrek!

gezonde snack snackballetjes
Gezonde snack: snackballetjes
Een gezonde en lekkere snack: snackballetjes!

Ingrediënten (10 – 12 balletjes)

  • 100 gram havermout
  • 50 gram pitloze dadels
  • 75 ml water
  • 3 eetlepels cacaonibs
  • Snufje kaneel

Kookworkshop Gezonde snacks: leer zelf gezonde snacks maken, krijg meer informatie over een gezonde leefstijl en beleef een gezellig middag/avond met vrienden, familie of collega’s.

Zo maak je het

Zet een bakje klaar met de cacaonibs. Kook het water en week hier de dadels 5 tot 10 minuten in. Haal de dadels uit het water en bewaar het water. Prak de dadels met een vork in een kom. Voeg hier het havermout, kaneel en water aan toe. Meng tot een plakkerig en stevig mengsel. Maak 10 tot 12 balletjes met je handen van het beslag. Het aantal balletjes is afhankelijk van hoe groot je de balletjes maakt. Haal de balletjes door de cacaonibs en leg op een bord. Zet de balletjes in de koelkast of vriezer zodat ze wat harder kunnen worden.

Bewaartip: Je kan de balletjes zo’n 4 tot 5 dagen in een luchtdicht bakje bewaren. Bewaar ze in de koelkast of in je keukenkastje. De snackballetjes zijn ook geschikt om in te vriezen. Ze blijven zeker drie maanden goed in de vriezer.

gezonde snackballetjes
Voedingswaarde gezonde snackballetjes

Wil je samen met je vriendinnen, familie of collega’s een gezellige middag of avond gezonde snacks maken? Tijdens de kookworkshop Gezonde snacks kom ik op locatie bij jouw thuis 3-5 gezonde snacks maken en je meer vertellen over gezonde voeding. Meer informatie over deze workshop vind je op kookworkshop Gezonde snacks.

Een gezonde snack: snackballetjes
Geverifieerd door ExactMetrics