Morgen is het heerlijk avondje van Sinterklaas. Lekkernijen zoals pepernoten, gingerbread cookies (taai taai), strooigoed en speculaasjes kunnen dan niet ontbreken. Wist je dat je best eenvoudig een gezonde variant kunt maken van speculaas? En geloof me, de smaak doet er niet voor onder :-).
Deze gezonde speculaasjes zijn afkomstig uit mijn gratis e-book Holiday Season. Je kunt dit e-book hier downloaden.
Ik wens je een fijne Sinterklaas!
Gezonde speculaasjes
Ingrediënten (22 speculaasjes)
- 200gram bloem volkorenmeel
- 100gram gesmolten kokosolie
- 50gram kokosbloesemsuiker
- 50-75 ml amandelmelk
- 20 amandelen
- Flinke snuf zout
- 2 eetlepels kaneel
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- 1 theelepel bakpoeder
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het meel met kruiden, kokosbloesemsuiker en bakpoeder in een kom. Voeg de overige ingrediënten toe. Kneep met je handen tot een deeg. Rol uit met een deegroller. Gebruik een steker om speculaasjes te vormen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de speculaasjes op. Druk in elk speculaasje een amandel. Bak in zo’n 15-20 minuten gaar.