Als je mijn website al een tijdje bezoekt dan weet je dat ik vegetarisch ben. Medio 2019 ben ik begonnen met minder vlees eten omdat ik me daar beter bij voelde. Niet zozeer voor mijn gezondheid, maar meer voor het milieu en de dieren. Eind 2019 ben ik alleen gaan backpacken door Azië en dat heeft mij net dat laatste zetje gegeven om volledig vegetarisch te worden.

Ik ben blij dat ik van steeds meer mensen om me heen hoor dat ze minder vlees eten. Ook voor mijn cliënten maak ik steeds vaker overwegend vegetarische voedingsschema’s. Dat is sinds ik ben gestart met mijn praktijk in 2017 behoorlijk veranderd.

Het is in een vegetarisch dieet belangrijk dat je voor goede, gezonde vleesvervangers kiest zodat je lichaam niks te kort komt. Natuurlijke vleesvervangers die ik graag gebruik zijn bonen, linzen of kikkererwten. Superlekker en rijk aan plantaardige eiwitten en vezels. En voor het milieu extra fijn als deze vleesvervangers van Nederlandse bodem komen bijvoorbeeld van Bonduelle.

Vegetarische Mexicaanse bowl

vegetarische mexicaanse bowl

Ingrediënten

 • 100 gram vegan rul gehackt
 • 50 gram zilvervliesrijst
 • 1 mini pack crispy mais van Bonduelle
 • ½ blik bonenmix van Bonduelle
 • ½ komkommer
 • ½ lente ui
 • 1 krop Romain sla
 • 1 knoflookteentje
 • 1 eetlepel chilisaus

Tortilla chips

 • 1 volkoren wrap
 • ½ eetlepel olie
 • Kruiden: paprikapoeder, peper en zout

Guacemole

 • ½ avocado
 • ½ lente ui
 • 5 cherrytomaten
 • Kruiden: peper, zout en knoflookpoeder

Zo maak je het

 • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd of knip de wrap in tortilla stukjes. Besmeer met olie en breng op smaak met kruiden. Bak de tortilla in 8 minuten krokant in de oven.
 • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Als de rijst gaar is, giet je het af en meng je het in een kom met de bonenmix.
 • Snijd de lente ui en knoflook fijn. Bak dit samen met het gehakt en de chilisaus in een pan.
 • Maak de guacemole door alle ingrediënten te mengen in een kom.
 • Leg op een diep bord de Romain sla, gevolgd door het plakjes komkommer, het vegetarische gehakt, de rijst met bonenmix en maak af met guacemole en tortilla chips. En extra chilisaus, gewoon omdat het kan 😉.

Bon appetit!

Vegetarische Mexicaanse bowl
Geverifieerd door ExactMetrics