Onlangs deelde ik dit bericht op Facebook over bikini stress. Ik kreeg hier zoveel goede reacties op dat ik heb besloten er een blog aan te wijden. Stiekem lopen er ontzettend veel vrouwen rond die negatief over hun lichaam denken en dit vind ik zo ontzettend zonde. Het leven is veel te kort om je ongelukkig te voelen in of over je eigen lichaam. Vandaar dat ik je vandaag 5 tips wil geven. Tips over hoe je jezelf een zelfverzekerde en prachtige vrouw kunt gaan vinden. De tips in de post op Facebook zijn bedoeld voor een stranddag zonder bikini stress, maar waar het eigenlijk om gaat is dat je iedere dag gelukkig wakker wordt in je eigen lichaam. Ik hoop dat ik met deze tips daar een kleine bijdrage aan kan doen.

Wist je dat maar liefst 75% van de vrouwen bikini stress heeft voor een dagje naar het strand? 

5 tips voor de zelfverzekerde en prachtige vrouw die je bent!

  1. Zorg goed voor je lichaam

Het klinkt als een open deur, maar toch ga ik het zeggen: zorg goed voor je lichaam. Als jij je lichaam voedt met de juiste voeding, voldoende beweging geeft en lief bent voor jezelf pluk je hier DIRECT de vruchten van. Zorg dragen voor je lichaam geeft positieve energie en zorgt voor de juiste mindset om te stralen en te genieten van en in je eigen lichaam. Ook al heb je jouw doel nog niet behaald. Je hoeft niet te wachten met gelukkig zijn totdat je lichaam er op een bepaalde manier uitziet. Dit kan je nu al zijn!

  1. Eet lichte maaltijden

Dit is een stranddag tip! Niks is vervelender dan last hebben van een opgezette buik. Al helemaal als je vervolgens in je bikini op het strand moet liggen. Kies daarom voor lichte maaltijden als je naar het strand gaat zoals een frisse salade of smoothie.

  1. Kies de juiste (bad)kleding

Elk lichaam is uniek, zo ook het jouwe. Die uniekheid kun je vieren! Bijvoorbeeld met de juiste kleding. Kijk eens kritisch naar je eigen kledingkast. Wat zeggen de items in jouw kast over jou? Staan ze representatief voor een sterke, zelfverzekerde en prachtige vrouw of voor een vrouw die zich liever verstopt en onzichtbaar wil zijn? Ik hoop het eerste, maar vaak gebeurt het laatste. Zo zonde! Gebruik kleding om juist de mooie dingen aan jezelf te benadrukken in plaats van jezelf te verstoppen. Accentueer je slanke taille, mooie gevormde benen of elegante hals. Hierdoor verleg je niet alleen de focus die je op jezelf hebt, maar ook dat van anderen. Er is niks vervelender dan denken dat mensen kijken naar het deel van je lichaam dat jij het minst mooi vindt.* Leg daarom het accent op datgene waar je wél heel trots op bent.

tips tegen bikini stress
Een bikini body heb je al ongeacht hoe je eruit ziet

Dit geldt ook voor badkleding! Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende badkleding opties, maak daar gebruik van. Doe een leuk badpak of mooie bikini aan. Wees creatief met overslagdoeken of jurkjes waarmee je de goede kanten van je lichaam benadrukt. Probeer jezelf niet te verstoppen, maar juist de dingen die je mooi vindt aan jezelf extra te benadrukken. Je zult zien dat je je daardoor een stuk prettiger in badkleding.

*Ik gebruik bewust het woord ‘denken’ omdat je vaak denkt dat mensen naar je kijken en iets van je vinden terwijl de meeste mensen veel te druk met zichzelf bezig zijn om iets van jou te vinden.

  1. Weg met de negatieve gedachten

We herkennen het allemaal.. Het stemmetje in je achterhoofd dat zegt: ik ben dik, ik ben niet goed genoeg, een bikini staat mij niet, afvallen lukt me niet, en ga zo maar door.  Dit soort negatieve gedachten kunnen heel overheersend zijn, maar ben je ervan bewust dat ze nergens aan bijdragen. Het enige wat ze teweeg brengen is een afbrokkeling van je eigenwaarde en het ergste is dat je er op een gegeven moment zelf in gelooft! Terwijl het niet waar is. Laat deze gedachten niet jouw heerlijke en fijne stranddag verpesten. En laat ze al helemaal niet jouw mate van geluk bepalen.

tips tegen bikini stress
Negatieve gedachten over jezelf beïnvloeden jouw eigenwaarde

Besluit vandaag nog dat je klaar bent met deze negativiteit. Zeg tegen jezelf dat je het verdient, dat je het kan, dat je mooi bent, dat jouw uniekheid je prachtig maakt. Want dat is de waarheid!

  1. BEN TROTS OP JEZELF

Ongeacht hoe je eruit ziet, je mag trots zijn op jezelf en je eigen lichaam. Je hoeft geen perfect lichaam te hebben om er mooi uit te zien (in badkleding). Als jij je fijn voelt in je eigen lichaam, straal je dit uit en dat maakt je prachtig zoals je bent. Wees trots op jouw uniekheid. Ga het vieren!

Voel je je na het toepassen van deze tips nog niet prettig in je eigen lichaam of in een bikini? Kom dan in ACTIE. Het leven is veel te kort om je ongelukkig te voelen in je eigen lichaam. Schakel hulp in of ga zelf aan de slag. Er is niks mis met vragen om hulp. Het belangrijkste is JOUW EIGEN GELUK! Als voedingsdeskundige en leefstijlcoach geloof ik erin dat jij alles al in je hebt om die energieke, gelukkige en fitte zelf te worden.

Kop op, ga ervoor! Weet dat je het verdient!

5 tips voor de zelfverzekerde en prachtige vrouw die je bent!
Geverifieerd door ExactMetrics