Ik ben een voorstander van een feestje maken van elke maaltijd. Deze chiazaad pannenkoeken zijn daar een voorbeeld van. Zeker in het weekend probeer ik altijd uit te pakken met mijn ontbijtjes (doordeweeks ook wel regelmatig hoor gewoon omdat het kan šŸ˜‰ ). Het leven is veel te kort om saai te eten of telkens hetzelfde. Vind je ook niet?

Chiazaad pannenkoeken met frambozensaus
Chiazaad pannenkoeken met frambozensaus

Mijn e-book Iedere dag ontbijten met taart is ook zo’n voorbeeld van een feestje willen maken van mijn maaltijden. Waarom niet ontbijten met taart?

Deze chiazaad pannenkoeken zijn naast gezond en superlekker ook vegan. Normaal gesproken zou ik ei in dit soort recepten gebruiken, maar ik had geen eieren meer in huis dus heb ik een no egg gebruikt. Dit is in principe een vegan vervanger van ei. Je gebruikt chiazaad of lijnzaad om het bindende effect van een ei in een beslag na te bootsen. Ik heb in dit geval chiazaad gebruikt. 

Wil je het recept volledig vegan maken? Gebruik dan in plaats van honing ahornsiroop, agavesiroop of dadelstroop als zoetstof door de frambozensaus. Het is wel nodig om iets van zoetstof toe te voegen omdat de saus anders vrij zuur is.

Chiazaad pannenkoeken met frambozensaus

Ingrediƫnten

Chiazaad pannenkoeken

  • 40 gram havermout
  • 1 banaan
  • 2 eetlepels chiazaad
  • Scheut + 1,5 eetlepel water
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel koekkruiden

Frambozensaus

  • 50 gram diepvries frambozen
  • 1 eetlepel water
  • 1 theelepel honing

Zo maak je het

Meng het chiazaad met 1,5 eetlepel water en laat even staan zodat de chiazaadjes het water kunnen opnemen. Meng vervolgens alle ingrediƫnten voor de pannenkoeken in een blender of mixer tot een beslag. Verwarm een beetje olie in een pan en bak kleine of grote pannenkoeken van het beslag.

Verwarm ondertussen de frambozen met water en honing in een steelpan voor de saus.

Schep de pannenkoeken op een bord en maak af met saus en optioneel noten en homemade chocolade granola of gezonde cruesli.

Chiazaad pannenkoeken met frambozensaus