Deze Choco Apple Pie bites zijn een heerlijke snack, makkelijk te maken en heel vullend! Wat wil je nog meer?

Zoals de titel van dit receptje al doet vermoeden, heb ik cacaopoeder gebruikt. Wist je dat cacaopoeder erg gezond voor je is? Cacao wordt al eeuwenlang gebruikt door de mens. Er wordt verondersteld als eerste gebruikt door de Maya bevolking in Centraal Amerika. Vervolgens is het in de 16e eeuw geïntroduceerd in Europa en sindsdien steeds populairder geworden voor de gezondheid bevorderende eigenschappen. 

Waarom is cacao goed voor je gezondheid? Het bevat onder andere polyfenolen. Dit zijn antioxidanten die voor komen in fruit, groenten, chocolade en rode wijn. Ze hebben een ontstekingsremmende werking, een gunstig effect op de doorbloeding en verbeteren de cholesterol- en bloedsuikerspiegels[1]. Cacao is een van rijkste bronnen van polyfenolen[2].

Dan nu over naar de reden dat je dit blogartikel hebt geopend… HET RECEPT: Choco Apple Pie Bites!

Choco Apple Pie bites
Choco Apple Pie bites

Choco Apple Pie Bites

Ingrediënten (10 bites)

  • 1 handje hazelnoten
  • 1 geraspte appel
  • 5 dadels
  • 6 eetlepels cacaopoeder
  • 8 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel kaneel

Zo bereid je het

Rasp de appel. Meng alle ingrediënten, behalve de cacaopoeder, in een keukenmachine. Mix totdat alles goed is vermalen en gemengd. Maak met je handen 10 balletjes. Doe de cacaopoeder in een diep bord. Rol elke apple pie bite door de cacaopoeder. Zet een uurtje in de koelkast zodat de bites wat kunnen uitharden.

Bewaartip: bewaar de bites in een weckpot of bakje in de koelkast (4-5 dagen houdbaar). Je kunt ze ook tot 3 maanden invriezen.

Probeer ook zeker deze snackballetjes en Pompoen Kokos bites. Je vindt een recept voor snackballetjes met vijgen en kokos ook in mijn nieuwste e-book 👇🏼.

Heb je dit e-book al gezien? Nieuwste aanwinst in mijn shop. Een aanrader in deze tijd! Hoe jij met voeding jouw gezondheid kan boosten. Denk aan lekker energiek kunnen zijn. goed in je vel zitten, bouwen aan een sterke weerstand. Dat soort fijne dingen :-). Plus 37 top receptjes!

The Body Practice Lifestyle
The Body Practice Lifestyle
The Body Practice Lifestyle
The Body Practice Lifestyle
Choco Apple Pie bites
Geverifieerd door ExactMetrics