Deze pompoen kokos bites zijn een heerlijke, gezonde snack. Ik vind de combinatie van kokos met pompoen echt top. Pompoen is zo’n fijne groente waar je echt alle kanten mee op kan. Ik gebruik het in zowel hartige als zoete recepten. Ik maak er pastasauzen, stoofpotjes, warme havermout, cakes en dus deze snackballetjes mee. Over veelzijdig gesproken!

Pompoen Kokos Bites
Pompoen Kokos bites

Pompoen kokos bites

Ingrediënten (10 bites)

  • 150 gram pompoen
  • 6 dadels
  • 1 eetlepel speculaas- en koekkruiden
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepels kokosrasp
  • 8 eetlepels havermout

Zo bereid je het

Kook de pompoen in 15 minuten gaar. Meng alle ingrediënten, behalve 3 eetlepels kokos, in een keukenmachine. Rol met je handen in 10 balletjes. Verdeel de overgebleven kokos in een ondiep bord. Rol de pompoen balletjes door de kokosrasp. Zet een uurtje in de koelkast zodat de pompoen kokos bites kunnen uitharden.

Bewaartip: bewaar de bites in een weckpot of bakje zo’n 4-5 dagen in de koelkast. Ze zijn ook geschikt om in te vriezen. Dit kan tot 3 maanden.

Probeer ook zeker deze snackballetjes en choco apple pie bites. Je vindt een recept voor snackballetjes met vijgen en kokos ook in mijn nieuwste e-book 👇🏼.

Heb je dit e-book al gezien? Nieuwste aanwinst in mijn shop. Een aanrader in deze tijd! Hoe jij met voeding jouw gezondheid kan boosten. Denk aan lekker energiek kunnen zijn. goed in je vel zitten, bouwen aan een sterke weerstand. Dat soort fijne dingen :-). Plus 37 top receptjes!

The Body Practice Lifestyle
The Body Practice Lifestyle
The Body Practice Lifestyle
Recepten The Body Practice Lifestyle
Pompoen kokos bites
Geverifieerd door ExactMetrics