Ben je op zoek naar een gezond, snel en vullend ontbijt? Probeer dan deze overnight oats eens. Een powerontbijt gegarandeerd!

Met dit recept wil ik je laten zien dat een gezond, voedzaam en vullend ontbijt niet moeilijk en saai hoeft te zijn en ook niet veel tijd hoeft te kosten. Tijdgebrek is niet langer een excuus ;-). Het recept voor deze overnight oats maak je namelijk een avond van tevoren simpelweg door alle ingrediënten met elkaar te mengen in een weckpot en in de koelkast te zetten. Het enige wat jij hoeft te doen is de volgende morgen de weckpot uit de koelkast te pakken of in je tas te stoppen. Super handig toch?

Havermout is een ontzettend goede basis voor je ontbijt. Je kunt er echt een powerontbijt mee maken, zoals deze overnight oats. Het is rijk aan vezels, van nature glutenvrij, verzadigd enorm en je kunt er oneindig mee variëren.

Overnight oats the body practice
Overnight oats

Overnight oats

Ingrediënten

  • 30 gram havermout
  • 30 gram magere kwark
  • 50 ml water
  • 30 gram diepvries frambozen
  • 1 kleine banaan
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 theelepel kaneel
  • Optioneel: 1 theelepel honing

Zo maak je het

Je maakt dit recept een avond van tevoren. Prak de banaan in een weckpot of bakje. Voeg hier alle overige ingrediënten aan toe en meng goed. Sluit het bakje of de weckpot af en zet in de koelkast. Eet de overnight oats de volgende morgen uit het bakje/weckpot of schep in een kom. Makkelijker kan niet toch? Tijd om te genieten!

Bewaartip: bewaar de overnight oats maximaal twee dagen in de koelkast.

Overnight oats the body practice
Voedingswaarde overnight oats

Wil je een volledig dagmenu met dit recept? Bekijk dan dit dagmenu eens voor inspiratie.

Overnight oats
Geverifieerd door ExactMetrics