Voeding is een belangrijke factor in een gezonde leefstijl. Voeding geeft energie, het helpt je lichaam om zich te herstellen, te reinigen en het ondersteunt je immuunsysteem. Een gebalanceerd voedingspatroon is daarom essentieel voor een gezond en fit lichaam.

 

Voel jij je vaak futloos? Of heb je regelmatig die welbekende dip ‘s middags? Dat kan zomaar aan je voeding liggen! Voeding bepaalt namelijk ook grotendeels hoe jij je voelt. Als je veel bewerkte voeding eet met weinig voedingsstoffen zul je je futloos voelen en vaak dipjes ervaren. Voeding is meer dan alleen vulling voor je maag. Voeding betekent leven. Ze zeggen niet voor niks dat voeding een medicijn kan zijn voor je lichaam. Geef je lichaam dagelijks wat het nodig heeft en het zal je belonen met tomeloze energie, kracht en positiviteit.

 

Persoonlijk voedingsplan

Ik maak samen met jou een gepersonaliseerd voedingsschema van zeven dagen op basis van wat past in jouw leefstijl. Hoe lang je dit voedingsschema volgt is afhankelijk van wat jij wilt. Met dit voedingsschema laat ik zien wat de basis is voor gezond en lekker eten. Uiteraard houd ik bij het samenstellen van dit voedingsschema rekening met jouw wensen, behoeften en doelen. Zo kijken we samen naar welke producten je bijvoorbeeld écht (nog) niet kunt missen. We zoeken naar een passende oplossing voor hoe deze producten in de toekomst passen in jouw leefstijl en of er eventueel gezonde vervangingen mogelijk zijn. Ik ga je niks verbieden uiteraard, want verbieden werkt alleen maar averechts naar mijn mening. Ik geef je daarom liever handvatten die je direct kunt toepassen.

Vind je het bijvoorbeeld ontspannend om af en toe een wijntje te drinken? Dan zorgen we ervoor dat je ook in jouw nieuwe leefstijl nog de ruimte hebt om hier van te genieten. We kijken samen naar je huidige leefstijl en passen dit stapsgewijs aan. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je in een keer niks meer mag eten of drinken, alles gaat in stappen en in overleg.

Het voedingsschema vormt jouw eerste kennismaking met een gezond eetpatroon. Je zult erachter komen dat je eigenlijk nog gewoon alles kan eten en overal van kan genieten zonder dat jouw lichaam iets te kort komt. Tegelijkertijd zul je jouw doelen behalen en behouden. Een leven lang op een gezond gewicht blijven! Dat klinkt heerlijk toch? Het is mogelijk!

 

Basiskennis voor een gezonde leefstijl

Het is de bedoeling dat je na de begeleiding bij The Body Practice zelf gezonde keuzes kan maken en beschikt over basiskennis om je lichaam te voorzien van datgene wat het nodig heeft. Daarom zal ik jou gedurende het traject alles over voeding leren wat je moet weten zodat je uiteindelijk zelf in staat bent om de juiste keuzes te maken. Je bent aan het eind van het traject dus zelf in staat om een gezond en uitgebalanceerd voedingspatroon samen te stellen dat past bij jouw lichaam. Mocht je na afloop van de begeleiding toch nog extra hulp nodig hebben? Dat is geen probleem! Daar kunnen we altijd samen naar kijken.

 

Een leerzame en leuke ervaring

Ik wil dat het coaching traject bij The Body Practice een leuke en leerzame  ervaring voor je wordt. Ik wil jou handvatten geven waar je de rest van je leven plezier van kan hebben. Een gezond, fit en gelukkig lichaam is namelijk het allerbelangrijkste en het zal ervoor zorgen dat je elke dag weer kan genieten van het leven. Je kan alle doelen behalen die je maar wilt en ik zal je dat laten zien.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Welke voeding heeft mijn lichaam nodig om optimaal te kunnen functioneren? (juiste verhouding en samenstelling van macro- en micronutriënten)
  • Hoe stel ik een gebalanceerd, gezond voedingspatroon samen afgestemd om mijn doelen, wensen en behoeften?
  • Wat is nutriëntrijke en nutriëntarme voeding?
  • Hoe houd ik met behulp van voeding mijn spijsverteringskanaal optimaal?
  • Waarom zijn diëten niet goed voor mijn lichaam? En wat zijn de gevolgen?
  • Welke rol speelt de huidige voedingsindustrie in onze leefstijl? En kan ik me hier tegen weren?
  • Waarom wordt het ons tegenwoordig zo lastig gemaakt om gezonde keuzes maken?
  • Hoe ga ik om met voedselintoleranties en –allergieën?
  • Gratis workshop Etiketten leren lezen voor een gezonde leefstijl

Voeding en gedrag

Omdat  gedrag, met name gedragsverandering, erg belangrijk is omdat het je in staat stelt om je huidige leefstijl aan te passen zal dit ook aan de orde komen. We gaan hierbij uitgebreid kijken naar wat voor type eter jij bent en wat dit voor invloed heeft op jouw leefstijl.

Naast de genoemde onderwerpen is er uiteraard ook ruimte voor jouw eigen persoonlijke inbreng. Heb je vragen over voeding of andere leefstijl georiënteerde onderwerpen? Loop je ergens tegenaan? We kunnen het allemaal behandelen!

Een gezonde leefstijl kan je ontzettend veel brengen mits je de juiste elementen op de juiste manier toepast. Ik wil jou laten ervaren hoe fijn het kan zijn. Ik wil dat je voeding gaat zien als iets leuks en iets fijns om mee bezig te zijn. Je kunt ermee experimenteren en er lol mee hebben. Je kunt ervan leren en het stelt je in staat om jouw lichaam de kracht te geven die het nodig heeft om elke dag te doen waar jij gelukkig van wordt. Of dit nou je werk is, met de kinderen een dag erop uit of een weekend weg met vrienden. Voeding geeft je energie om dit alles te doen. Voeding werkt ook helend en het is van invloed op hoe jij je voelt. Eet je overwegend nutriëntrijk, gevarieerd en verse voeding dan zul je je fit, vitaal en energiek voelen.  Dat wil jij toch ook?