Geen saaie snack om 16:00, maar een heerlijke gevulde nectarine met cruesli, kwark en chocolade. Maak iets leuks van je (fruit)snacks!

Vind je een appel, banaan of nectarine uit het vuistje eten saai? Maak dan wat leuks van je fruitsnack door het te vullen met lekkere toppings zoals in dit recept. Lekker met kwark, zelfgemaakte cruesli en pure chocolade. Je kunt oneindig variƫren. Wissel bijvoorbeeld ook eens af met kokosrasp of kokossnippers, zaden & pitten, gedroogd fruit zoals dadel of abrikoos, kokosyoghurt of koekkruiden. Geloof me, hier neem je wel even een momentje voor in de middag of ochtend ;-).

Gevulde nectarine the body practice
Gevulde nectarines

Gevulde nectarine

Ingrediƫnten

  • 1 nectarine*
  • 40 gram magere kwark
  • 20 gram ongezouten noten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel pure chocolade (80% cacao) schaafsel
  • 1 eetlepel gezonde cruesli of granola

Zo maak je het

Halveer de nectarine en verwijder de pit. Meng de kwark met kaneel en vul de nectarine met kwark en cruesli. Maak af met pure chocolade schaafsel. Je kan de nectarine ook even opwarmen in de oven. Heerlijk voor in de herfst of winter. Vul de nectarine pas nadat je deze in de oven hebt opgewarmd met kwark.

*Zijn nectarines uit het seizoen? Het recept is ook erg lekker met appel of peer.

Gevulde nectarine the body practice
Voedingswaarde gevulde nectarine

Bewaartip: ik zou niet aanraden om de gevulde nectarine in z’n geheel te bewaren. Maak de nectarine pas af op het moment dat je het gaat eten zodat de cruesli knapperig blijft.

Wil je een volledig gezond dagmenu met dit recept? Bekijk dan dit dagmenu eens.

Meer inspiratie opdoen voor gezonde snacks? Probeer de onderstaande receptjes eens. Je zult er geen spijt van krijgen ;-).

Gevulde nectarine
Geverifieerd door ExactMetrics