Starten met een gezonde leefstijl is één ding, maar een gezonde leefstijl volhouden kan een uitdaging zijn. Ik geef je vandaag mijn 3 tips om een gezonde leefstijl succesvol vol te houden.

gezonde leefstijl volhouden the body practice
Een gezonde leefstijl volhouden

Tips een gezonde leefstijl volhouden!

Tip 1. De juiste balans

Als je een gezonde leefstijl wilt volhouden dan is het belangrijk om de juiste balans te creëren voor jezelf. Je hoeft absoluut niet zeven dagen per week gezond te eten en vijf keer per week in de sportschool te staan. Het gaat om de juiste balans.

Hanteer voor de juiste balans in je eetpatroon de 80/20 regel. Dit maakt het niet alleen makkelijker om een gezonde leefstijl vol te houden, maar ook een stuk leuker. Je kunt namelijk nog steeds genieten van een pizza of glaasje alcohol. Op zoek naar balans op het gebied van beweging? Lees dan dit blog over de nieuwe beweegnorm van de Gezondheidsraad.

Tip 2. Voorbereiding

We leven tegenwoordig in een maatschappij waarin er veel van ons wordt verwacht. We hebben het doorgaans erg druk waardoor gezonde keuzes in het geding kunnen komen. Je kunt dit voorkomen door te zorgen voor een goede voorbereiding. Bekijk telkens aan het begin van de week hoe de week eruit gaat zien. Maak een planning voor jezelf zodat je niet voor verassingen komt te staan. Welke dagen zijn druk voor je? Op welke dag(en) ga je boodschappen doen of sporten/bewegen? Voor meer tips vind je op ‘Hoe blijf ik gezond als ik het druk heb?‘.

Oude (ongezonde) gewoonten kunnen er zo weer insluipen zonder dat je er erg hebt. Zeker wanneer je hectische weken hebt. Door goede voorbereidingen te treffen kun je dit voorkomen.

Tip 3. Onthoud waar je het voor doet

Je hebt op een gegeven moment de keuze gemaakt om af te rekenen met je ongezonde gewoonten en te kiezen voor een gezonde leefstijl. Probeer zo scherp mogelijk voor ogen te houden waarom je deze keuze hebt gemaakt. Dit is namelijk niet voor niks geweest. Zeker op momenten dat het even wat minder gaat en je het liefste wilt terugvallen in je oude, vertrouwde gewoonten. Vraag jezelf weer af: waarom wil ik dit zo graag? Je kunt dit natuurlijk in gedachte doen, maar je kan jouw motivatie ook op papier zetten. Dit maakt het tastbaarder en makkelijker om er telkens weer even bij te pakken.

Dit zijn mijn tips om een gezonde leefstijl vol te houden. Ik hoop dat ze jou gaan helpen. Heb jij bepaalde gewoontes die jou ervan weerhouden om je energiek en fit te voelen? Word jij tegengehouden door bijvoorbeeld eetbuiten, negatieve gedachten over jezelf of ben je niet blij met wat je in de spiegel ziet? Ik ben ervan overtuigt dat jij ALLES al in je hebt om hiermee af te rekenen. Zodat jij energiek, gezond en gelukkig door het leven kan gaan en met een glimlach naar jezelf kan kijken in de spiegel. Ik vertel je graag wat ik als voedingsdeskundige en leefstijlcoach voor jou kan betekenen.

Een gezonde leefstijl volhouden
Geverifieerd door ExactMetrics